Diàleg de sords. Després, esperança immediata

Diàleg de sords. Després, esperança immediata

Intranquil·litat és la paraula clau flotant a tots els confins de la Terra. Ningú no s’aventura a pronosticar un desenllaç ràpid. Els més cautelosos no voldríem arriscar-nos a equivocar-nos, i només ens vam pronunciar per compromís a un comunicat breu i poc enèrgic: Veient com es barallen els contendents, ningú llima asprors i segueixen els comunicats allunyats de concessions, vociferant que la guerra és més virulenta que mai .

Rússia, cent quaranta-cinc milions d’habitants. Ucraïna, quaranta milions. Rússia, el país més gran de la Terra, i per molt. Ucraïna, una nació mitjana, és un graner d’Europa, amb dotze grans vaixells transportant gra a través del mar Negre, escortats per la marina de Turquia fins a aigües internacionals de la Mediterrània i altres països llunyans d’Ucraïna.

Espanya passarà el proper 1 de juliol a liderar la Comunitat Econòmica Europea. Seran sis mesos d’or per brillar a la Diplomàcia Mundial, on el nostre país ocupa la primera posició mundial a gestionar un alto el foc en el conflicte Rússia-Ucraïna. Recorrent a les Nacions Unides, que és la força multinacional necessària per separar els dos contendents, s’aconseguirà l’alto el foc immediat. Després faran falta cinquanta anys d’espera per signar la Pau definitiva. Mentrestant, Ucraïna portarà més de quaranta-vuit anys al Mercat Comú Europeu.

Deixar un comentari

Your email address will not be published.